Klik: Plagizált? Maximálisan alkalmas!

Elsősorban „személyes elbeszélgetés" alapján lett Fényes-Bók Szilvia iskolaigazgató Balassagyarmaton. Pályázati anyagával a Klik nem foglalkozik, így azzal sem, hogy abban plagizált részek vannak.
Honlapokról és más pedagógusok munkáiból átemelt szövegekkel teleszórt dolgozattal lett iskolaigazgató tavaly a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban Fényes-Bók Szilvia – írta meg lapunk.

Összesen ötoldalnyi, idézőjelek nélkül átemelt szöveget fedeztünk fel az új igazgató – egyébként szellősen megírt, sok képpel gazdagított – 47 oldalas pályázatában. Számításaink szerint a 2015 márciusában beadott mű legalább 11 százaléka plágiumgyanús. Néhol csak egy-egy bekezdést emelt át mások szövegéből, másutt az egész oldal másolás.

Fényes-Bók Szilviát annak ellenére nevezte ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy a plagizálásáról tudomása volt a Klik akkori vezetőjének, Hanesz Józsefnek. Nemcsak őt, hanem a korábbi köznevelési államtitkárt, Czunyiné Bertalan Juditot, sőt, az emberi erőforrások miniszterét, Balog Zoltánt is informálták a botrányos ügyről. Az új igazgató szerint azért van szövegegyezés, mert ő „szakmai evidenciákat” fogalmazott meg.

Cikkünk nyomán a Klik közleményt adott ki. Ebből kiderül, hogy a pályázati anyag mellékes szempont volt, miként az is, hogy abban plagizált részek találhatók. Idézzük:

„A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatónőjének az iskoláért és a gyermekekért végzett munkájával a tantestület, a tankerület, és a helyi önkormányzat is elégedett. A tankerület szakmai véleményének kialakítását elsősorban a pályázati anyag megismerését követő, személyes elbeszélgetés alapozta meg, valamint tekintetbe vettük a tantestületi és alkalmazotti közösség véleményét. Az igazgatónő szakmai alapon maximálisan megfelel a feltételeknek."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.