Kizárták a Jobbik "kényszerirodáit" a Képviselői Irodaház előteréből

Kordonokkal kerítették el szerda reggelre a Képviselői Irodaház aulájának azon területét, ahol június vége óta a Jobbik által nyitott "kényszerirodák" működtek.

Az ellenzéki frakció június 26-án nyitott az irodaház bejáratánál "kényszerirodákat", mivel Kövér László házelnök egy héttel korábban letiltotta a képviselőcsoport valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját a földtörvény szavazása alatti obstrukció miatt.

A képviselők eddig úgy dolgoztak az irodaház aulájában, hogy a politikusok ültek a korlát belső, asszisztenseik, szakértőik és vendégeik pedig a külső oldalán. Szerda reggelre azonban a korlátot kihúzható kordonokkal kerítették el.

A jobbikos politikusok így a Képviselői Irodaház bejáratán kívül, a lépcső tetején, a szabadban kezdték meg a munkát szerda reggel.

Balla Gergő jobbikos képviselő hangsúlyozta: Kövér László házelnöknek valóban van joga a jobbikos szakértők és alkalmazottak kitiltására, de az országgyűlési törvény erre legfeljebb két hetet ad, ami múlt pénteken lejárt. A Jobbik éppen ezért reméli, hogy mihamarabb a normális keretek között folytathatják a munkájukat - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.