Kizárta a mandátumgyűjtő DK-s képviselőt a miskolci baloldal

Az MSZP–DK–Együtt–Miskolc Lokálpatrióta Egyesület miskolci önkormányzati frakciója kizárta tagjai sorából Nagy-Korsa Judit önkormányzati képviselőt, mert nem mondott le mandátumáról, amikor az Együttből átlépett a DK-ba.

Az önkormányzati választáson az MSZP, a DK, az Együtt és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület közös egyéni választókerületi jelölteket, és közös kompenzációs listát állított. Jelöltjeinket a választáson részt vevő miskolciak több mint harmada támogatta szavazatával. A pártok és a civil szervezet között kötött választási együttműködési megállapodás alapján a választási kompenzációs lista összeállításakor vezérlő elv volt, hogy a pártok mindegyike legalább egy mandátumot szerezhessen, azaz képviselhesse pártja választóit Miskolc önkormányzatában - olvasható az MSZP és az Együtt közös közleményében. 

Nagy-Korsa Judit a közös listáról, az Együtt képviseletében került be a közgyűlésbe. Azzal, hogy kilépett az Együttből, belépett a DK-ba, s közben a mandátumáról nem mondott le, felrúgta a pártok közötti megállapodást, felülírta a választók akaratát, hiszen megfosztotta az Együttet attól a jogától, hogy önkormányzati képviselőn keresztül képviselhesse azokat az embereket, akik pont az Együtt miatt adták le voksaikat jelöltjeinkre - érvelteka kizárásról döntők.

 - Sajnálattal értesültem arról, hogy az MSZP-ben ülő frakciótagok kizártak a szocialisták és a DK által alkotott frakcióból annak ellenére, hogy képviselői munkámmal kapcsolatban semmilyen kifogást nem tudtak felhozni. A pártok közötti vagy a pártokon belüli, személyeskedő marakodás semmiképpen sem szolgálja a miskolciak érdekeit, márpedig ezeknél az érdekeknél nincs, nem lehet fontosabb egy politikus számára. Én dolgozni akarok, és a Demokratikus Koalícióban ezt megtehetem anélkül, hogy baloldali-liberális elveimet föladnám. A DK tagjaként – és nem függetlenként! – a 2014-es választásokon megfogalmazott közös célok érdekében bármikor készen állok az együttműködésre a hasonló értékrendet képviselő pártokkal és emberekkel -  kommentálta kizárását szerdai közleményében Nagy-Korsa Judit.

Párttársa, Tompa Sándor pár órával később szintén közleményben tudatta:szomorúan olvasta az MSZP miskolci elnökének levelét, melyben tájékoztatja a polgármestert Nagy-Korsa Judit frakcióból való kizárásáról. - Első reakcióm: ez már nem az a frakció, melyet 2014-ben, közös értékrendünk alapján megalakítottunk.Ezért nem is meglepő, kilépek a dr. Simon Gábor által vezetett frakcióból.Sajnálom, hogy a képviselő asszony szeptemberi bejelentése óta tett együttműködési javaslatainkról az MSZP nem volt hajlandó tárgyalni.Vallom, hogy a pártok közötti vagy a pártokon belüli, személyeskedő marakodás semmiképpen sem szolgálja a miskolciak érdekeit.Folytatom képviselői munkámat és képviselem a Demokratikus Koalíció programját. Magam is azon vagyok, hogy a 2014-es választásokra közösen megfogalmazott célok megvalósuljanak, ennek érdekében együttműködök a hasonló értékrendet képviselő pártokkal, szervezetekkel és emberekkel - fogalmazott.

Tompa kilépésével gyakorlatilag megszűnt a baloldali koalíció frakciója a miskolci közgyűlésben.

 



 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.