Kivonultak az ülésről a fideszesek Esztergomban

Határozatképtelenség miatt berekesztette az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülését Tétényi Éva független polgármester; előzőleg a Fidesz-frakció - a lakbérekről szóló döntés meghozatala előtt - elhagyta az üléstermet. A kivonulást indulatos vita előzte meg, mert a polgármester csökkenteni akarta a lakbéreket, s a frakció ezt nem támogatta.

A vita közben az ülésteremben helyet foglaló mintegy húsz érdeklődő hangos bekiabálásokkal kommentálta az elhangzottakat. Ezt a fideszes képviselők többször kifogásolták, majd hangos szóváltás alakult ki a frakció tagjai és az érdeklődő helyiek között, akik emelt hangon lemondásra szólították fel a fideszeseket, miközben egyikük "Esztergom rossz képviselőket választott - Orbán Viktor" feliratú táblát tartott fel.

Az ülésen a polgármester a lakbérek csökkentését indítványozta, a Fidesz-frakció ezt nem támogatta, viszont részletfizetést adtak volna a bérlőknek.

"Van-e önnek szíve?" - kérdezte Tétényi Éva Steindl Balázstól, a Fidesz-frakció vezetőjétől, majd elmondta, hogy nem az a pár millió forint fogja megmenteni a várost, ami a lakbérekből származik, és úgy vélte, a Fidesz-frakciónak azon kellene dolgoznia, hogy visszaszerezzék azt az egymilliárd forintot, amelyet az állam követel Esztergomtól az átvett intézmények fenntartása fejében.

Kálmán Sándor fideszes képviselő szerint a testületből egyedül Tétényi Évának nincs joga azt a kérdést feltenni, hogy kinek van szíve, mert ő indított adósságrendezést a város ellen, ami mérhetetlen kárt okozott. "Az elképesztő, ócska demagógia, amit Ön a lakbérekről előadott. Azt pedig, hogy a Fidesz-frakció gondoskodott az emberekről, az elmúlt évek bizonyítják" - tette hozzá Kálmán Sándor.

Tétényi Éva rágalmazásnak nevezte Kálmán Sándor szavait, ezt az érdeklődők tapssal kísérték, majd indulatos szóváltás alakult ki a teremben. A polgármester először öt perc szünetet rendelt el, majd újabb személyeskedő vita alakult ki, ezúttal a polgármester és a frakcióvezető között, s a szóváltás a Fidesz-frakció kivonulásával végződött.

Később Pál György (Fidesz) képviselő az MTI tudósítójával telefonon azt közölte, azért vonultak ki az ülésről, mert a polgármester nem tud rendet tartani a teremben, a hallgatóság pedig folyamatosan zaklatja a képviselőiket, s ebben a légkörben nem kívánnak dolgozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.