Kivonultak a kecskeméti LMP-sek

Kivonultak a kecskeméti közgyűlés pénteki zárt üléséről az LMP frakciójának tagjai. Kriskó Dávid frakcióvezető elmondta, hogy a jövőben sem kívánnak asszisztálni az emberek háta mögött hozott gazdasági döntésekhez - írja a delmagyarorszag.hu weboldal.

Zárt ülést tartott péntek délelőtt a kecskeméti közgyűlés. A városháza dísztermében zajló eseményen mindössze néhány percig vettek részt az LMP képviselői, és miután az ülést javaslatuk ellenére nem tették nyilvánossá, összepakoltak, majd távoztak a teremből.

- Az LMP már az ősszel törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, melyben kezdeményezte, hogy vegyék ki az önkormányzati törvényből azt a részt, amely megengedi, hogy az önkormányzatok üzleti érdekre hivatkozva zárt üléseket rendelhessenek el - nyilatkozta a delmagyar.hu munkatársának Falusi Norbert képviselő, az LMP országos választmányának tagja.

- Ha az önkormányzat a közösség érdekét szolgáló döntéseket hoz, akkor véleményünk szerint nincs szükség a nyilvánosság kizárására - tette hozzá a weblapnak a politikus.

Az LMP alapvető demokráciai felfogásával teljesen ellentétes minden olyan zárt ülés, amelynek tárgya nem sérti a személyes adatok védelmét - vette át a szót Kriskó Dávid frakcióvezető.

- A közérdekű adatok alapvetően nyilvánosak, és az ilyen zárt ülések sértik az emberek információhoz való jutásának jogait. Az LMP kecskeméti frakciója a jövőben sem fog asszisztálni zárt üléseken hozott gazdasági döntésekhez. Az LMP országos szinten is éppen azért tartaná fontosnak a zárt ülések gyakorlatának megszüntetését, hogy még a korrupció gyanúját is elkerüljék a választott képviselők - mondta a frakcióvezető. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.