Kivonult az ellenzék a Fővárosi Közgyűlésből

Tarlósék azért távoztak, mert az MSZP-SZDSZ-koalíció levetette a napirendről az idei költségvetés megvitatását.

Alig félórás munka után megszakadt a Fővárosi Közgyűlés ülése csütörtökön, a Fidesz-KDNP-frakció ugyanis kivonult a teremből, így tiltakozva amiatt, hogy a városvezetés visszavonta a költségvetés tárgyalását, miközben a büdzsét érintő más témák napirenden maradtak. Demszky Gábor főpolgármester ezt követően szünetet rendelt el.

A kivonulásról Tarlós István Fidesz-frakcióvezető lapunknak azt mondta: azért hagyták el az üléstermet, mert az idei büdzsé megtárgyalására nem votl hajlandó a koalíciós többség. Ez nem a város érdekét szolgálja - jelentette ki.

Mivel szavazategyenlőség alakult ki, nem vették napirendre azt az ellenzéki indítványt, hogy leállítsák a Főgáz privatizációját.

A közgyűlésben Hunvald György (MSZP) előzetes letartóztatása miatt patthelyzet alakult ki, az MSZP-SZDSZ koalíciónak és a  Fidesz-KDNP-MDF oldalnak ugyanis így egyaránt 33-33 képviselője van.
 
Csütörtökön Pokorni Zoltán (Fidesz) nem volt jelen az ülésen, így a koalíció egyfős többségbe került. A minősített többséget, 34  szavazatot igénylő javaslatokat azonban csak az MDF támogatásával tudták elfogadni. Egyebek közt az MDF támogatásával döntött az  MSZP-SZDSZ-többség az önkormányzat múlt évi költségvetésének a módosításáról is.

Az ellenzék kivonulása miatt az ülés éppen annál a napirendnél szakadt meg, amelyben a BKV-nak a 3-as metrón járó kocsik forgóvázaira adandó félmilliárdos támogatásról kellene dönteni.

Budapest, 2009. február 26.A Fidesz-KDNP frakció tagjai kivonulnak a Fõvárosi Közgyűlés ülésérõl.
Budapest, 2009. február 26. A Fidesz-KDNP frakció tagjai kivonulnak a Fõvárosi Közgyűlés ülésérõl.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.