Kivizsgáltatnák az Eötvös 10 beruházást a kereszténydemokraták

Vizsgálatot kezdeményez a terézvárosi Eötvös 10 kulturális központ ügyében a kereszténydemokrata Wertán Zsolt Zoltán, aki szerint funkcionálisan használhatatlan a művelődési ház.

A kereszténydemokrata politikus a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az Eötvös 10 kialakításáról még az előző ciklusban született döntés. A projekt eredetileg 800 millió forintos költségvetéssel indult, ebből 600 millió forint volt az állami támogatás.

Mára ott tartanak, hogy a beruházás költségei 1,2 milliárd forintra rúgnak - mondta, hozzátéve: a beruházás még mindig nem készült el, és funkcionálisan sem működik a központ; a projekt kapcsán sorra érkeznek az újabb és újabb kiadások, írnak ki közbeszerzéseket. A képviselő furcsállotta, hogy háromszáz százalékkal nőtt meg a kerület önrésze, s eközben az épület gyakorlatilag használhatatlan.

Wertán Zsolt Zoltán példaként említette a könyvtárat, amelyet kötelező lenne működtetni egy ilyen központban, de mégsem biztosítanak.

A kereszténydemokrata politikus az épületet egy Patyomkin-faluhoz hasonlította, amely - mint mondta - beillene filmdíszletnek. A négyezer négyzetméter bruttó alapterületű épületben a tervezett hasznos terület kétezer négyzetméter volt, ebből azonban csak 1.500 négyzetmétert lehet használni, mert ötszáz négyzetméteren a tűzoltóság még raktár kialakítását sem engedi - jegyezte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.