Kiválósági díj a Magyar Lapkiadók Egyesületének

Budapesten iktatták be a Magyar Lapkiadók Egyesületét (MLE) a Nemzetközi Olvasásra Nevelési Központok sorába, s a szervezet ifjúságnevelési programja emellett komoly nemzetközi elismerésben is részesült.

A Mediaworks Zrt. magyarországi székháza adott otthont a Lapkiadók Világszövetsége (WAN-IFRA) Olvasásra Nevelési Szekciója áprilisi találkozójának, amelyre Norvégiától Belgiumig számos országból érkeztek résztvevők. A kétnapos rendezvény keretében rangos nemzetközi elismerést vehetett át Kovács Tibor, az MLE elnöke. A világszövetség a hazai szervezet idén tízéves olvasásra nevelési programját jutalmazta kiválósági díjjal, egyúttal felvette az MLE-t az eddig 12 tagot számláló, Nemzetközi Olvasásra Nevelési Központok sorába is. Az 1948-ban alapított világszövetséghez 120 ország mintegy 3000 cége tartozik – ez 33 ezer online, illetve print kiadványt jelent.

A díjat Aralynn McMane, a WAN-IFRA Olvasásra Nevelési Munkacsoportjának ügyvivő igazgatója adta át. Az elöljáró elmondta: „A Magyar Lapkiadók Egyesülete egy átfogó, nemzetközi szinten is példaértékű olvasásra nevelési programot dolgozott ki, melynek eredményei kiemelkedőek." A konferencián kiemelték a Hírlapot a diákoknak (HÍD) programot, amelynek keretében az elmúlt tíz év során 204 ezernél is többen vettek részt: nekik összesen 2,55 millió lappéldányt adtak az MLE tagvállalatai – köztük a Mediaworks is – mintegy 887 millió forint értékben. A megyékben működő Sajtó és Tanulás (SÉTA) program is a középiskolás diákok körében népszerűsíti a hírlapolvasást, a megyek lapok vezetői pedig elméleti és gyakorlati ismereteket kínálnak a diákoknak. Az ünnepségen beszédet mondott Hanák Tamás, a Mediaworks Zrt. közéleti és gazdasági üzletágának igazgatója is. A vezető hangsúlyozta: a cég az olvasásra nevelés mellett kiemelt figyelmet fordít a gyakornoki programokra, s bár a print szegmenst tekinti alappillérének, a digitális világ kihívásaira is válaszol.

Kovács Tibor szerint az olvasásra nevelés támogatása össztársadalmi érdek. „A fiatalok kritikus gondolkodási képességét, ismeretszerzési készségeinek javítását bizonyítottan szolgálja." A szervezet programjai nemcsak az ifjúságot szeretnénk bevezetni a hírlapok, magazinok világába, de emellett alternatív oktatási eszközt is kínálnak – egyedülálló módon módszertani útmutatásokkal ellátva.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.