Kivágták Habonyt az ibizai partivideóból

Már nem szerepel az ibizai Heart Ibiza nevű szórakozóhely reklámvideóján Habony Árpád - hívta fel a figyelmet az Origo. Az új anyag a videómegosztó tanúsága szerint ma került fel az internetoldalra. Az anyag amúgy szinte minden elemében megegyezik az interneten amúgy továbbra is elérhető eredeti, a miniszterelnök tanácsadóját szórakozás közben mutató felvétellel, ám Habony Árpádot már hiába keresnénk a fülledt képsorokon. (A lap ugyan csak Habony Árpádra nagyon hasonlító szereplőről ír, de az eredeti videó felfedezése óta többször elhangzott feltételezést se az érintett, se más nem cáfolta.)

A 444.hu kedden hívta fel a figyelmet a nemzetközi bulisziget egyik legdrágább, exkluzív szórakozóhelyének kedvcsináló videóján az önfeledten szórakozó vendégek között feltűnő Habony Árpádra. Aznap az állami MTI a nem közszereplők személyiségi jogaira hivatkozva tagadta meg a Demokratikus Koalíció esettel kapcsolatos közleményének közzétételét. (Pedig létezik olyan bírósági ítélet, amely Habony Árpádot közszereplőnek mondja ki.)

Az állami Duna Médiaszolgáltató Zrt. ezt ma is megerősítette. Közleményük ugyan nem utal az előzményekre, de határozottan visszautasítják, hogy az MTI Országos Sajtószolgálathoz (OS) eljuttatott közlemények kiadásának megtagadása esetén politikai szempontokat vennének figyelembe. Hangsúlyozzák: bármely közlemény visszautasításakor kizárólag a jogszabályok és az OS igénybevételére vonatkozó szerződés alapján jár el.

Közlemény kiadásának megtagadására csak akkor kerül sor, ha az sérti bárki becsületét, jó hírnevét, személyes adatainak védelméhez való jogát vagy más személyiségi jogát, valamint ha sérti a közmédia jó hírét és üzleti érdekeit, a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen irányul. Egyetlen gazdasági társaságtól sem várható el, hogy a saját vagyonából fenntartott és működtetett szolgáltatását jó hírneve és üzleti érdekei sérelmére más rendelkezésére bocsássa - hangsúlyozzák.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.