Kiürült a Keleti pályaudvar

Nyolcvan-száz menekült tartózkodik jelenleg a Keleti pályaudvar kerengőjében, a tér teljesen kiürült, a vonatok járnak, igaz, az óránként induló hegyeshalmi szerelvények késve indulnak, de sokan eljuthatnak így is az osztrák határra. Akik a metrókijárat előtti kerengőben maradtak, alszanak, többen még nem tudtak maguknak és családjuknak jegyet venni.

A 8-as vágány előtt rendőrök ellenőrizték a jegyeket, a 9 óra 10-es vonat - mely mindössze négy kocsit vontat, abból egy az első osztályú vagon - megtelt, csak a következő vonattal lehet továbbutazni.

Megjelent az első arab nyelvű felirat is, jó sokat kellett rá várni, a fecnire azt írták, hogy csak érvényes jeggyel lehet felszállni. A várakozó menekültek csak és kizárólag Hegyeshalomba szeretnének utazni, a soproni járatra senki sem szállt föl közülük. A hét közepéhez képest meglehetős nyugalom van a pályaudvaron, megritkultak a tévékamerák és a közvetítőkocsik is.

A pályaudvar előtti téren többen kocsijukat kínálják fel a járatról lemaradóknak, nem lehet tudni, hogy osztrák önkéntesek-e vagy pedig embercsempészek (az utóbbi valószínűbb). Miután közlekednek a vonatok, és azokra bárki felszállhat a jegyével (ha van hely), megszűnt az oka annak, hogy bárki gyalog induljon el Ausztria irányába.

A menekültválságról szóló, folyamatosan frissülő cikkünet itt olvashatja!

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.