Kitiltották Tokody Ilonát az Operából

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésszel 10-15 perces beszélgetős műsort szeretett volna felvenni Rockenbauer Zoltán művészettörténész stábja, de Ókovács Szilveszter kormánybiztos megtiltotta, hogy Tokodyval a házban forgassanak - írja a Blikk.

A lap szerint Ókovács azzal indokolta a döntést, hogy a világhírű művésznőhöz kapcsolódó sajtómegjelenések valótlanságot is tartalmaztak, s ez hátrányosan befolyásolta az operaház megítélését.

A Blikk megszerezte azt a kérelmet, amelyet a Műcsarnok illetékese írt az operaház ügyvezető igazgatójának, Mozsár Istvánnak, s azt is, amit Ókovács válaszolt. A kérelemben szerepel, hogy Mi a magyar? Most! címmel kiállítást rendeznek augusztus elején a Műcsarnokban: a kiállítás a magyar örökségek kérdéseit járja körbe a társművészeti irányok legjelesebb képviselőivel, köztük Tokody Ilonával. A forgatás helyszíneként az operaház színpadát vagy a Székely Bertalan termét szerették volna használni.

A forgatás végül nem maradt el, egy cukrászdában tartották meg. Az Operaház vezetése továbbra is fenntartja magának a jogot, hogy védve a Ház érdekét, eldöntse: az intézmény területén kik, miért forgathatnak, végezhetnek sajtótevékenységet – közölte a Magyar Állami Operaház Sajtóosztálya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.