Kitiltották Magyarországról a rendőrt szájba rúgó ligetvédőt

Gyorsított eljárásban egy év börtönre – két évre felfüggesztve – ítélték és két évre kitiltották Magyarországról azt a 21 éves francia állampolgárt, aki szerdán a lligetvédők táborának a hatósági felszámolásakor a térdével szájba rúgott egy intézkedő rendőrt.

A lapunkhoz eljuttatott rendőrségi közlemény szerint a férfi a rendőrök felszólításai ellenére sem hagyta el a helyszínt, és „aktívan ellenállt”  vele szemben testi kényszert alkalmazó rendőrök intézkedésének. Az egyik rendőrt szándékosan, célzottan jobb térdével közepes erővel szájon is rúgta.

„A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek és ezért őt egy év börtönre ítélte azzal, hogy annak végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Ezen túlmenően a külföldi állampolgár terheltet a bíróság 2 évre kiutasította Magyarország területéről” – hangzik a közlemény.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a francia állampolgár védője pedig elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.