Kitiltott újságírók a fura magyar kampányban

Kitiltott újságírókról szólnak a hírek, fodrozódik a választási kampány. A hvg.hu újságíróját Ózdon egy Orbán-rendezvényre nem engedték be, a Hír TV stábját pedig Gyurcsány Ferenc beszédéről tessékelték ki. A TEK-nek és a testőröknek nem okoz gondot, hogy bárhová bejussanak.

Csütörtök délelőtt a széles nyilvánosság kizárása mellett került sor Ózdon Orbán Viktor látogatására - írja a hvg.hu. A miniszterelnök egy tervezett beruházás időkapszuláját helyezte el az ipari parkban, ám ott is csak meghívottak lehettek jelen. A hvg.hu és a városi Ózdonlájk hírportál tudósítóját a rendezők nem engedték be az eseményre.

Ózd emblematikus város a Fidesz számára, hiszen 2010-ben ott beszélt Orbán egymillió munkahelyről, Pintér Sándor pedig arról, hogy hatalomra jutásuk után két hét múlva rendet teremtenek. A kormányfő most egy digitális tudásközpont alapkövét rakta le, és a teljes foglalkoztatást nevezte meg a következő célként.

Orbán fórumára csak a meghívottakat engedték be, a sajtóból is csak a „baráti” médiumokat, így a hvg.hu munkatársa sem hallgathatta meg a kormányfőt. Nyakó István MSZP-s képviselőjelölt szerint „közpénzből szerveztek zártkörű rendezvényt, amelyen a pártkatonákon kívül csak az udvari sajtó képviselői lehettek jelen, miközben független országos és városi médiák képviselőit kizárták az eseményről”. Az volt ellenük a kifogás, hogy nem szerepeltek a regisztráltak között.

A politikus péntek délutáni sajtótájékoztatójára meghívta a fideszes többségű önkormányzat által működtetett és felügyelt Ózd Városi Televíziót is, ahonnan azt a választ kapta, hogy nem lehetnek jelen minden ilyen eseményen.

Nyakó furcsának tartja, hogy négy évvel ezelőtt Orbán Viktor – akkor járt utoljára a városban – még a városháza előtti közterületen egy padról szónokolt, csütörtökön viszont a TEK-esek és számos civil testőr biztosításában mert csak Ózdra utazni. Talán attól tartott, számon kérik tőle négy évvel ezelőtti ígéreteit? – tette fel a kérdést a politikus. Erre viszont saját közönsége előtt így nem kerülhetett sor.

A másik eset a DK rendezvényén történt. Gyurcsány Ferenc az államadósságról és az Orbán-kormány elleni harcáról beszélt, a DK sajtóosztályának munkatársai az esemény kezdete előtt – arra hivatkozva, hogy nemkívánatosak a sajtótájékoztatón – távozásra kérték a Hír Tv stábját, amely ennek eleget is tett. A DK sajtóosztályának munkatársai az esemény kezdete előtt – arra hivatkozva, hogy nemkívánatosak a sajtótájékoztatón – távozásra kérték a Hír Tv stábját, amely ennek eleget is tett. Gyurcsány Ferenc pedig azt kérte, csak az maradjon a teremben, aki vállalja, hogy sem a Hír Tv, sem a köztelevízió számára nem ad át a tájékoztatón készülő felvételt.

Érdekességképp említjük, hogy Kuncze Gábor is a DK támogatásával indul, s ő nem tiltotta ki a Hír TV-t lakossági fórumáról. Azt mondta, jó, hogy végre lát egy hírtévést, mert egyébként az adásokat nem szokta nézni.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.