Kit temet maga alá a 630 pécsi koporsó?

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a rendőrség a Pécsi Temetkezési Vállalatnál 2009 előtt tapasztalt gazdasági szabálytalanságok miatt.

Immár három éve annak, hogy egy feljelentés nyomán a rendőrség vizsgálni kezdte a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő temetkezési cég gazdálkodását. A feljelentő azt állította, hogy a vállalat több – azóta már elküldött – vezetője jogosulatlanul vesz fel különböző juttatásokat, s ezzel kárt okoz a cégnek. A legemlékezetesebb pontja az volt a feljelentésnek, hogy a vállalat a szociális temetések céljára megvásárolt 630, gyenge minőségű koporsót vásárolt egy „baráti cégtől”, holott ennyi koporsós köztemetés legfeljebb 6-8 év alatt történik Pécsen.

Az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság indított vizsgálatot, s a nyomozók a vállalat egyik vezetőjét, valamint egy, a céggel üzleti kapcsolatban álló vállalkozás képviselőjét folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűncselekményének elkövetésével gyanúsították meg. A rendőrség szerint a gyanúsítottak 46 millió kárt okoztak a temetkezési vállalatnak.

A vizsgálat anyagát a főkapitányság vádemelési javaslattal elküldte a Baranya Megyei Főügyészségnek. A vádemelésről a főügyészség 30 napon belül dönt, tájékoztatta lapunkat Petréteiné Malomsoki Csilla, a főügyészség szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.