Kistérségi szakrendelő épül Szécsényben

Tizenhárom települést és húszezer embert érintő kistérségi járóbeteg-szakellátó központ épül Szécsényben, a beruházás kivitelezői szerződését szerdán írták alá a Nógrád megyei városban.

Az összesen mintegy egymilliárd forintos beruházás a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) támogatásával készül el 2010 májusára - mondta Serfőzőné Fábián Erzsébet (MSZP), Szécsény polgármestere az után, hogy aláírták a szécsényi kistérségi járóbeteg-szakellátó központ építéséről szóló kivitelezői szerződést.

A nyertes kivitelező, a budapesti székhelyű Hérosz Zrt. augusztusban kezdi meg a munkát, az új rendelőintézetet 2010. április 30-án adják át.

A jelenleg is működő, 1960-ban épült, 324 négyzetméteres rendelőt alakítják át, valamint egy 633 négyzetméteres új szárnyat építenek, ez utóbbi háromszintes, tetőtér-beépítéses, középfolyosós elrendezésű létesítmény lesz. Az új szakrendelő akadálymentesített lesz, környezetében térkővel fedett parkolókat, bevezető utakat és zöldfelületeket alakítanak ki.

A munkát úgy végzi majd a kivitelező, hogy a beruházás ideje alatt a régi épületben folyamatos lesz a betegellátás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.