Kiss Péter: ma is cselekedni kell

1848 márciusának szereplői a tettek emberei voltak, és nemcsak arról beszéltek, hogy ki a hibás, kinek kell kezébe venni az irányítást, hanem átfogó politikai programjuk volt, és a haza védelmében cselekedtek - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter vasárnap a XV. kerületben, Rákospalotán tartott ünnepi megemlékezésen.

A miniszter kiemelte, hogy ma is cselekedni kell. "Nekünk ma az a dolgunk, hogy a válságos helyzetben megoldásokat találjunk, s azokat alkalmazzuk is. Tudnivaló, hogy ma nemhogy negyed évszázad, de negyedév sem áll rendelkezésünkre a cselekvésre. Ez azonban nem ment fel a körültekintés, az átgondoltság követelménye alól. Persze kell mérlegelnünk a szükséges lépések hatásait, várható következményeit, de nem ígérhetjük, hogy nem lesznek érdeksérelmek, mert lesznek" - fogalmazott a kancelláriaminiszter, hozzátéve, amit meg lehet védeni az eddigi vívmányainkból, azt kötelességünk megvédenünk.

Kiss Péter azt mondta, a mai választott vezetőknek, a teljes politikai elitnek az a dolga, hogy olyan válságkezelő megoldásokat válasszon, amelyek nem a hatalom birtoklásának jövőjéről, hanem a haza jövőjéről szólnak. Fontosnak nevezte, hogy az állampolgárok is megértsék, utat kell engedjenek a változásnak - tette hozzá.

Beszédében Kiss Péter úgy fogalmazott, hogy a forradalom és szabadságharc talán még nagyobb és tartósabb sikereket aratott volna, ha sikerül megtalálni a módját a nemzetiségekkel közös együttműködésnek, összefogásnak. Emlékeztetett, Magyarország roma közössége tevőleges és hazafias szerepet játszott a forradalomban, ők is a hazájukért harcoltak. El kell fogadni, hogy ez a haza az ő hazájuk is, hogy Magyarország mindannyiunké - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.