Kiss Ernő előzetesben

Állítólag azt mondta egy folyamatban lévő ügy egyik érintettjének, hogy némi pénzzel és kapcsolatai segítségével be tud avatkozni az érdekében egy már vádszakban lévő bűnügyben. Nem fog tudni. Letartóztatták.

Vesztegetést állítva elkövetett hivatalai befolyással üzérkedés bűntettének elkövetésével gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Kiss Ernő nyugalmazott dandártábornokot, az ORFK egykori bűnügyi főigazgatóját. Az ügyészség még szerdán őrizetbe vette a tábornokot, s kezdeményezte az előzetes letartóztatását, mivel álláspontja szerint szabadlábon hagyása esetén fennáll a tanúk és más személyek befolyásolásának veszélye.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a tábornok előzetes eltartóztatását. Arról, hogy pontosan mit takar a befolyással üzérkedés, a nyomozás érdekeire tekintettel az ügyészség nem adott felvilágosítást.

Kiszivárgott hírek szerint a gyanúsítás arról szól, hogy a tábornok azt állította, kapcsolatai és némi pénz segítségével az egyik érintett érdekében be tudna avatkozni egy folyamatban lévő (úgy tudjuk, már vádszakban) lévő büntetőügybe, és képes lenne befolyásolni annak kimenetelét.

Információink szerint Kiss Ernő ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkosszolgálati módszerekkel gyűjtött információi és bizonyítékai alapján indult eljárás. Azt nem lehet tudni, hogy a nyugalmazott tábornokot figyelte-e a belső elhárítás, vagy azt a személyt, akinek az érdekében Kiss a gyanúsítás szerint kész lett volna akár vesztegetni is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.