Kispártellenes szocialista választási kisokos

Az MSZP kiadványt készített azoknak az aktivistáknak, akik gyűjtik a párt kopogtatócéduláit - tudta meg az MTI csütörtökön.

A 11 oldalas, kisméretű, piros-fehér-zöld színű leporelló segítségével az aktivisták válaszolni tudnak például arra a kérdésre: "Mi a választások tétje, miért nem érdemes kis pártokra szavazni?", "Mi a baj a Fidesz nyugdíj-modelljével?" Miként kell viszonyulni a korrupciós ügyekhez?

A kiadvány szerint a választások "legkevésbé sincsenek lefutva" és az MSZP meglepetést fog okozni. Azért kell az MSZP-re szavazni, mert az egyetlen mérsékelt kormányzóképes párt a jelenlegi parlamentben, amely befolyása és ereje révén képes megvédeni egyes társadalmi csoportokat, bárki is kerüljön hatalomra a választások után.

Az anyag szerint azért nem érdemes a választóknak a kis pártoknak szavazniuk, mert bár fontos szerepük van a demokráciában, a mostani politikai helyzetben a rájuk leadott szavazatok elveszettnek számítanak; csak az MSZP képes megállítani a kétharmadra törő jobboldalt. "Aki tavasszal nem az MSZP-re szavaz, az a Fideszre és a Jobbikra szavaz, és az is a Fideszre szavaz, aki otthon marad".

A leporellóban azt írják, hogy a Magyar Gárda a Fidesz stratégiai szövetségese, és a nem demokratikus magyar újfasiszták egyre hangosabbak, szemtelenebbek, erőszakosabbak, mert a Fidesz cinkos hallgatásától vérszemet kaptak. "Orbán Viktor szabadította ki az újfasiszták szellemét a palackból, és ha ő nem hajlandó visszagyömöszölni azt oda, majd mi megtesszük" - áll az anyagban.

A színes kiadvány sorra veszi az MSZP álláspontját a nyugdíj, az oktatás, a H1N1-vírus, a romák, az egészségügy, a családtámogatás és a fejlesztések tekintetében. "Ma Magyarországon mi vagyunk az a politikai erő, amelynek programja, igazi terve és jövőképe van" - szögezi le a füzet, hozzátéve: a takarékossági intézkedések fájóak, de szükségesek voltak, a szocialisták azonban a válság bajai között is érvényesíteni tudják a baloldali értékeket.

A leporellóban azt állítják: Magyarország a költségvetési kiigazítás világbajnoka. "Stabilabb költségvetés, erősebb forint, erősebb bizalom, szilárdabb alap a növekedéshez - csak néhány dolog, ami hozzánk köthető".

A kiadvány szól a korrupciós ügyekhez való viszonyról is. E szerint a korrupció legrosszabb tulajdonsága, hogy "szétmarja" a közélet tisztaságába vetett bizalmat. Az MSZP szerint ebben közös minden politikai erő felelőssége. "Nem tagadhatjuk, hogy voltak olyan ügyek, amelyekben szocialista politikusok is érintve voltak. Szégyelljük is érte magunkat" - olvasható a kopogtatócédulák gyűjtéséhez szánt segédanyagban, amely kitér arra: a Fidesz-gépezet azt próbálja meg elhitetni, hogy náluk nincsenek kétséges ügyek, pedig az ügyek jelentős része a fideszes városvezetésekhez kötődik. Példaként Fótot, Esztergomot, és Debrecent említi az anyag.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.