Kiskunlacházi gyilkosság: vádemelés ősszel

Az idén ősszel vádat emelhet az ügyészség P. József (25) ellen, akit a kiskunlacházi Horák Nóra (14) meggyilkolásával gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Miként arról beszámoltunk, Kiskunlacházán, a tetthelytől 250 méterre magányosan élő P. Józsefet péntekre virradóra vették őrizetbe a nyomozók. Egy héttel korábban egy rutinszerű kihallgatás alkalmával önként adott DNS-mintája megegyezett az áldozat testén talált ondó és fanszőrzet „mintaadójának" DNS-ével.

P. beismerő vallomásában azt mondta: az egyik szomszédos településen szórakozott, s amikor hazaért, nőt szeretett volna. Mindegy, kivel, de közösülni akart. Merő véletlen, hogy hajnali egykor az egyedül hazafelé tartó Nórával találkozott. Cigarettával kínálta, majd miután megerőszakolta, attól tartva, hogy segítségért kiált, megfojtotta. A rendőrség P. elhanyagolt házában egy ritkán használt porszívó porzsákjába rejtve találta meg Nóra iratait, mobilját, ékszereit. Szakértők szerint e két tény (a lány holttestén az ő DNS-ét találták meg, és az áldozat holmijai az ő lakásából kerültek elő) a gyanúsított beismerő vallomásával együtt cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy P., és csakis ő ölhette meg a 14 éves lányt.

S bár a rendőrségnek nincsenek kétségei afelől, hogy a későbbiekben a védelem mindent elkövet majd azért, hogy csökkentse a bizonyítékok értékét, úgy számolnak, a gyilkossági ügyekben kötelező elmeszakértői vizsgálat és még néhány részletkérés tisztázása után vádemelési javaslattal lezárhatják az aktákat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.