Kiskunhalas is búcsúzik a HospInvesttől

Felmondta a kiskunhalasi kórház működtetésére a Hospinvesttel kötött szerződést a város önkormányzata csütörtökön - közölte Lukács László (Fidesz), Kiskunhalas alpolgármestere.

Emlékeztetett: a város képviselő-testülete június 22-én hozott határozata szerint július 10-éig kell a városi kórházat működtetésre átvevő HospInvest Zrt.-nek befektetőt hoznia és az elszállított képalkotó berendezést visszaszállítania a kórházba, ellenkező esetben szerződésszegést követ el a befektető, és a város  jogosult felmondani a szerződést.

A befektető képviselője csütörtökön közölte, hogy nem tudja a szerződésben vállaltakat teljesíteni, ezért az önkormányzat felmondja a szerződést - mondta az alpolgármester. Hozzátette: az önkormányzat megalapított egy száz százalékosan saját tulajdonú gazdasági társaságot, amely szeptembertől átveszi és működteti a kórházat.

A fideszes alpolgármester szerint a történtek után Várnai László (MSZP) polgármesternek a jövő héten alá kell írnia a szerződés  felmondásáról szóló levelet. A korábban kötött, az önkormányzatra nézve hátrányos szerződést az elmúlt évben felülvizsgálták és több ponton módosították, mivel a HospInvest Zrt. a vállalt befektetéseknek csak egy részét tudta teljesíteni.

A  módosított szerződés értelmében"az összes beruházás - műszer, ingatlan - mind a városé" - fűzte hozzá. Ha a régi szerződés maradt volna érvényben, akkor most nem tudná a város ilyen egyszerűen visszakapni a kórházát.

Kiskunhalas városa 2004. július elsején adta át magánbefektetőnek a városban és környékén 130 ezer beteg ellátását biztosító kórház működtetését.

Az egri kórház üzemeltetését 2008. november 1-jén vette át a HospInvest Zrt., majd áprilisban bejelentette, hogy csődvédelmet kér. A Heves Megyei Közgyűlés július 6-án felhatalmazta a testület  elnökét, hogy "legkorábban" augusztus 1-jén mondja fel a HospInvesttel az egri kórház vagyonkezelésére kötött szerződést. A hatvani és a gyöngyösi önkormányzat ezt már korábban megtette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.