Kisgazdák romjai: hotel lesz a pártszékházból

Hotel lesz az egykor szebb napokat látott egykori FKGP-székházból.
A Napi.hu beszámolója szerint a 90 szobás szállodának még nincs neve, és a lehetséges üzemeltetőkkel is folynak a tárgyalások. Az ismert médiavállalkozó, Rákosi Tamás – akinek Magyarországon és Belgiumban is vannak ingatlanbefektetései – elmondta, hogy a bontási munkákkal már végeztek, napokon belül elkezdődik az építkezés. A páratlan panorámájú épületben étterem is lesz.

A munkálatok arra utalnak, hogy az épületet a Molnár utcáig megnövelik, így a projekt teljes költsége meghaladhatja a 4 milliárd forintot.

A kisgazdák székházának sorsa kalandosan alakult az elmúlt két évtizedben. Az FKGP hatalomból való kiszorulását követően az ezredforduló után Torgyán József elnöklése alatt Szeremley Huba 200 millió forintos foglalót tett le az épületért, de végül mégsem az övé lett az ingatlan. Később a Média Center Campona Vállalkozó Kft. neve is felbukkant a vevők közt, de az adásvételt az épület bonyolult tulajdonosi viszonyai lehetetlenné tették. A tatai Dot-Ing Kft. is megjelent lehetséges tulajdonosként, de ez a kísérlet is kudarcba fulladt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.