Kisaron lesz a Szatmár-Beregi Natúrpark látogatóközpontja

Mintegy 430 millió forintos európai uniós és állami támogatásból valósulnak meg a Szatmári-Beregi Natúrpark fejlesztései, melynek Kisaron lesz a látogatóközpontja.

Kisaron épül meg a Szatmári-Beregi Natúrpark látogatóközpontja - írja a Kelet-Magyarország. Páratlan természeti értékek találhatók a környéken: alföldi viszonylatban egyedülálló jégkorszaki maradványlápok, különféle típusú és fajösszetételű erdők rengetege, kizárólag itt fordul elő az országban a beregi futrinka, több veszélyeztetett halfaj él itt, Szatmár-Beregben fészkel a legtöbb haris, és nyáron rendszeresen látható az igen ritka fekete gólya is. Több száz éve főzik a szatmári és a beregi szilvapálinkát, másodvirágzását éli a szilvalekvárfőzés és a somlekvár készítés, a különféle gyümölcsök aszalása is.

Mindezeket az értékeket a Szatmár-Beregi Natúrpark hivatott megőrizni és megismertetni a térségbe látogatókkal.

Kisaron a Natúrpark látogatóközpontja mellett magasodik majd a fenntarthatóságot szemléltető ökoház. Tivadaron a régi kultúrház átalakításával, kibővítésével a Tisza-kiállítás látható majd, Tarpán pedig, a hegytetőn kilátó épül.

A program keretében elkészül hét tanösvény is. A projektet az Európai Unió és a magyar állam közel 434 millió forinttal támogatja. A tervek szerint jövőre már látogatókat fogadnak. Ezzel párhuzamosan létrejön a turisztikai szolgáltatórendszer.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.