Kirúgták Orbán Viktor nagy elődjét

Egyelőre nem világos, hogy Szaniszló Ferencnek, a Világ-Panoráma műsorvezetőjének, az összeesküvés-elméletek talán legnagyobb hazai hívének miért kellett távoznia az Echo TV-től. Ő volt az első, aki a széles nyilvánosság előtt háttérhatalmazott Magyarországon.

Kirúgták Szaniszló Ferencet az Echo TV-től – értesült a Pesti Srácok. A portál szerint egyelőre nem világos, hogy a Világ-Panoráma műsorvezetőjének miért kellett távoznia,  de az biztos, hogy Széles Gábor hírtelevíziójának Bayer Zsolt mellett a másik legnépszerűbb műsorvezetőjét levették a képernyőről.

Szaniszló az összeesküvés-elméletek talán legnagyobb magyarországi híve, a Pesti Srácok és a 444 is best of-videóval búcsúzott tőle. Nem mellesleg Szaniszló volt az, aki öt éve az egyik műsorában elsőként dobta be a köztudatba az antiszemitizmus egyik kedvenc fordulatát, a „háttérhatalom” kifejezést, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök kezdett el újra pufogtatni nemrég. Szaniszló 2011-ben még azzal állt elő, hogy Magyarországát háttérhatalom irányítja. „Mi utolsó csatlósok vagyunk most is egy bukófélben lévő világrendben. Gályarabként még mi fizetünk a kapitánynak, hogy engedjen minket evezni, s a végén, amikor a kapitány átszáll a mentőhajóra, nekünk jogunk lesz liberális demokrata módon a padhoz láncolva elsüllyednünk. (…) Ellenségeink nagyon jól ismerik a magyar ember lelkét. Tudják, hogy mi nehezen ismerjük be, hogy tévedtünk, ezért inkább kitartunk a nemzetvesztő eszmék, az országromboló kormányzatok és szövetségek mellett is. (…) Tudom, hogy a Magyarországot valójában kormányzó háttérhatalom mindenre képes” – hangzik el a túlzás nélkül filmtörténeti jelentőségű műsorban.

2016-os felmérések szerint az Echo TV-t a magyar tévénézők 0,2 százaléka  kíséri figyelemmel.

Szaniszlót a külpolitikai újságíróként végzett munkájáért 2013-ban Táncsics-díjjal tüntette ki Balog Zoltán humánerőforrás-miniszter, a gesztust kísérő felháborodásra azonban a tárcavezető meghátrált és visszakérte a díjat Szaniszlótól, aki aztán eleget is tett a kérésnek.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.