Kritikus tömeg a Margit hídon

A Margit híd felújításának megkezdése előtt a Magyar Kerékpárosklub, illetve a Critical Mass demonstrációt szervez a hídra ígért kerékpársáv „elfelejtése" miatt kedd délután háromnegyed hatkor, a pesti oldalon.

A Critical Mass közlése szerint a főváros az utolsó pillanatban lehúzta a pesti irányba tervezett, tervrajzokon a sajtónak már bemutatott déli kerékpársávot. „Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy a már tömegesen bicikliző unokáink is a déli járdán fognak tekerni a gyalogosok vállát kocogtatva. Esetleg szabályosan a tervekben megmaradt sziget-oldali, kétirányú, járdára festendő bicikliúton, amihez Budáról érkezve - számításaink szerint - nyolc darab lámpát, plusz a híd hosszának megfelelő kerülőt kell leküzdeni ahelyett hogy egyenesen átbicikliznél. Na ezt nem fogjuk annyiban hagyni, az a világ szégyene lenne."

A demonstrációra különböző internetes fórumokon már több mint félezren jelezték részvételüket.

Az MDF is felszólította a városvezetést, hogy építsenek kerékpárutat a 30 milliárd forintból felújítandó Margit híd mindkét oldalán.

A Főpolgármesteri Hivatal válaszzul azt közölte: meglepődve értesültek a demonstráció meghirdetéséről, egyúttal cáfolják a kerékpárút „lefújásának" hírét. A hídon a tavaly véglegesített tervek alapján kétsávos önálló kerékpárút épül - olvasható a közleményben. Közlésük szerint a kerékpárút kialakítása érdekében jelentős költséggel kiszélesítik a Margit híd sziget felőli oldalát, „a déli oldal szélesítésére azonban műemlékvédelmi és műszaki okokból nincs lehetőség". amely a demonstrációt nemcsak indokolatlannak, de a terveket régóta ismerő szervezők részéről rosszhiszeműnek is nevezik. A hivatal szerint az MDF képviselői megszavazták a jelenlegi tervet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.