Kirabolták Kóka János budai villáját

Az Index információi szerint kirabolták Kóka János, egykori SZDSZ-elnök és gazdasági miniszter budai házát.

A cikk szerint a XII. kerületben álló többszintes épületben kedden jártak a betörők. A rendőrség szerdán helyszínelt Kóka házában. A BRFK-tól egyelőre nem kaptak választ arra, hogy mekkora kárt okoztak a betörők. Értesüléseink szerint a betörők műszaki cikkeket vittek el, a kár mintegy kétmillió forint.

Kóka János szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményben erősítette meg, hogy előző nap betörtek a házába. A politikus közleményében az áll, hogy több, számára fontos személyes tárgyat elvittek a betörők. A rendőrség munkáját megköszönő Kóka János azt írja, hogy az esetről a nyomozás érdekében több információt nem szeretne adni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy egy a XII. kerületi Normafa úti családi házba törtek be, az ismeretlen tettes az egyik emeleti ablakon át jutott be az épületbe, ahonnan műszaki cikkeket és karórákat vitt el. A XII. kerületi rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - tudatta a BRFK.

Az Index emlékeztet, hogy a meredek hegyoldalba, sűrű erdős részre épített hatszintes ház munkálatai 2006-2007-ben, még Kóka minisztersége idején kezdődtek el. Az épületnek mégis komoly múltja van, a politikus építkezését végig botrányok kísérték.

Először a szomszédok lázadtak fel, és eltorlaszolták a szennyvízcsatorna-építés nyomvonalát, később egy helyszíni munkaügyi ellenőrzés feketemunkásokat talált, 2009-ben pedig az is előfordult, hogy tűzoltókocsik kivonultatásával kellett bizonyítani, hogy nem kozmetikázták a telekre kiadott építési engedélyeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.