Kint tízezrek mentek tüntetni, de Palkovics szerint nem volt miért

Már gyülekeztek a tüntetők a Kossuth térre meghirdetett demonstrációra, amikor Palkovics László oktatásai államtitkár sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét a megmozdulásról.
– Okafogyottá vált a tüntetés – vélekedett a politikus, kijelentését arra alapozva, hogy a héten megtartották az első Köznevelési Kerekasztalt, tárgyaltak a pedagógusok sztrájkbizottságával, és az egyeztetéseken minden aktuális kérdés szóba került. A kabinet pedig – mondta Palkovics László – világossá tette, hogy számos ponton készek a változtatásra, így például azonnali intézkedésként elkezdődik a decentralizálás, a Klik működésének átalakítása, finanszírozásának rendezése, a pedagógusok minősítési rendszerének egyszerűsítése. Az előrelépések miatt szerinte most elsősorban tárgyalni kellene, mert – miként fogalmazott – „tüntetésen nehéz a nemzeti tantervet módosítani vagy a gyerekek terheit csökkenteni."

Palkovics László egy kérdésre válaszolva azt mondta, nem tartja indokolatlannak a tanárok panaszait, de az már „ízlés kérdése, hogy ezeket a problémákat tüntetésen vagy a tárgyalóasztalnál vetik fel."

Az oktatási államtitkár – azzal összefüggésben, hogy lapunk információi szerint Orbán Viktor külső erők által gerjesztett akciónak tartja a pedagógusok tiltakozási hullámát – kérdezték arról is, hogy a miskolci tanárokkal való egyeztetésen tapasztalt-e politikai motivációt. Palkovics kitérő választ adott, majd amikor lapunk munkatársa tovább firtatta, érzékelt-e, hogy a tanárok mögött bármiféle politikai erő, motiváció állna, azt felelte: „Nem érzékeltemezt."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.