Kínos baki Orbán miatt: a sajtó szabad – vagy mégsem?

Viharos gyorsasággal levettek egy cikket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap internetes felületéről. Az ok nem ismert, csak találgatni lehet. A lap talán túl messzire ment az igazság földerítésében.

Orbán Viktor miniszterelnök keddi nyíregyházi látogatása kapcsán kínos malőrt követett el a Kelet-Magyarország című lap: az internetes felületükre, a szon.hu-ra kitettek egy cikket, majd rövid idő elteltével le is vették. A viharos gyorsasággal végrehajtott korrekció oka az lehetett, hogy a cím és a szöveg negatív hangot merészelt megütni Orbánnal szemben. Az írás ugyanis azt a címet kapta: „Tömegek köszöntötték Orbán Viktort Nyíregyházán – vagy mégsem?”

A cikk arról szólt, hogy egyes beállítások alapján úgy tűnt, a nyíregyházi városháza  előtti téren Orbánt zsúfolt sokaság várta. Csakhogy egy másik szögből bemutatott kép alapján kiderült, csak a miniszterelnök közvetlen környezetében volt nagyobb tömeg, tőle öt-hat méter távolságra már nem. Ám egy ügyes fotós ennyi embert is képes tömegként föltüntetni.

A cikk ezt az érdekességet akarta ábrázolni, csakhogy a Kelet-Magyarországról a megjelenés után nem sokkal már el is tűnt. Akit érdekel, az Együtt Facebook-profilján a fotót még megnézheti. De a cikket már nem: az oldal jelenleg nem található meg a honlapon. Az esetről a Magyar Narancs is beszámolt Így manipulálja a fotókat Orbán és az állami média címmel. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.