Kilépett az MSZP-ből a volt Hajdú-Bihar megyei elnök

Zsiros Zsolt Gyurcsány Ferenc táborához csatlakozik, de a szocialisták debreceni közgyűlési frakciójából nem lép ki.

A mai nappal kilépett a Magyar Szocialista Pártból Zsiros Zsolt, a párt debreceni önkormányzati képviselője, az MSZP volt Hajdú-Bihar megyei elnöke. A politikus csatlakozik a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalícióhoz.

A politikus tudósítónknak azt mondta: egy ideje már érett benne az elhatározás, hogy szakít az MSZP-vel, s ennek elsősorban az az oka, hogy nem lát reményt a megújulásra. Hozzátette: nem szeretné, ha a szocialistáknak az ő kilépése miatt megszűnne a városi közgyűlésben alkotott három fős frakciója, ezért úgy döntött, hogy a frakcióból nem lép ki. Ha megtenné, akkor a maradék két szocialista képviselő már nem alkothatna frakciót. Zsiros Zsolt elmondta azt is: döntésében szerepet játszott, hogy személyes jó barátja és politikustársa, Oláh Lajos parlamenti képviselő, a Hajdú-Bihar megyei MSZP egykori elnöke csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz.

Kérdésünkre, miszerint miért éppen a mai napra időzítette a lemondását, Zsiros Zsolt azt válaszolta: Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció ma este tart gyűlést Debrecenben, őt kérték föl a rendezvény házigazdájának, s nem lett volna helyes, ha a gyűlésen MSZP-tagként vesz részt.

Úgy értesültünk, hogy a párt debreceni szervezetéből még több aktív tag tervezi a kilépését, s a Demokratikus Koalícióhoz való csatlakozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.