Kilépett a vagyonadó miatt egy SZDSZ-es a pártból

Hétfőn kilépett az SZDSZ-ből Merker Dávid. A XIII. kerületi képviselő blogján közzétett elhatározását azzal indokolta, hogy az SZDSZ parlamenti frakciója délelőtt a vagyonadóról szóló javaslat támogatása mellett döntött.

Merker Dávid a blogbejegyzésben azt írta, hogy régóta érlelődő elhatározásához a végső lökést a párt nevében eljáró parlamenti frakció adta, amikor a Bajnai-kormány vagyonadóról szóló javaslatának támogatásáról döntött.

A politikus leszögezte, hogy XIII. kerületi képviselőként a választóinak tartozik felelősséggel, nem pedig egy "hajdan szebb napokat élt párt nevében eljáró parlamenti frakció tagjainak." Véleménye szerint a javaslat nem adóreformot jelent, hanem "egy önkényesen kiválasztott réteg további értelmetlen sarcolását".Mint írja, "liberálisként és felelős képviselőként ezzel nem tudok közösséget vállalni".

Merker Dávid kijelentette, hogy a képviselői mandátumából hátralevő időszakot kitölti, továbbra is a XIII. kerület, Újlipótváros, Angyalföld és Vizafogó érdekében akar dolgozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.