Kilépett a Fidesz-frakcióból Császár Antal országgyűlési képviselő

Kilépett a Fidesz parlamenti frakciójából Császár Antal - a képviselő erről ma délelőtt írásban tájékoztatta Szili Katalin házelnököt és Navracsics Tibor Fidesz-frakció vezető titkárságára pedig személyesen vitte el a kilépéséről szóló levelet.

A képviselő - aki így mától a függetlenek soraiban foglal helyet -, munkatársunknak úgy nyilatkozott: azért lépett ki, mert a Fidesz részéről nem tartották be azt a szövetségi megállapodást, melyet 2006 február 1-én, még a parlamenti választások előtt kötöttek az általa vezetett Vállalkozók Pártjával. A szövetségi megállapodás arról is szól, hogy a Fidesz költségvetési támogatásának 6 százaléka a Vállalkozók Pártját illeti, hogy a formáció stabilizálni tudja a helyzetét, s megerősödjön.

- Ennek ellenére nem kaptunk egy fillért sem a Fidesztől. Ráadásul arról is szó volt, hogy leülünk Kubatov Gábor pártigazgatóval, hogy beszéljünk az együttműködés feltételeiről, de erre sem került sor a mai napig sem - panaszolta munkatársunknak Császsár Antal.

A vállalkozó-politikus azt is nehezményezi, hogy voltak interpellációs felvetései, de ezeket végül is nem mondhatta el az Országgyűlésben, mint ahogyan azt a termékdíjjal kapcsolatos törvénymódosítást sem terjeszthette elő, mely a vállalkozók számára fontos lett volna.

Munkatársunk kérdésére, hogy független képviselőként megszavazza-e a Gyurcsány-kormány költségvetési javaslatát, Császár Antal azt mondta: attól, hogy független képviselő lesz, változatlanul érvényesnek tartja magára a Szövetség döntéseit, azok "szentek és sérthetetlenek" a számára -, vagyis úgy fog voksolni a jövő évi büdzsé szavazásakor, ahogyan a Fidesz-frakció.

Császár Antal képviselő kilépett a Fidesz parlamenti frakciójából és átült a függetlenek közé
Császár Antal képviselő kilépett a Fidesz parlamenti frakciójából és átült a függetlenek közé
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.