Kilencmilliárdos kollégium épül Győrben

Az 550 szobás, tízszintes kollégium beruházási összegének kétharmadát az állam, egyharmadát az önkormányzat fizeti.

Győr fejlesztési tervei szorosan kapcsolódnak a városban megrendezendő 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz.  A Rába parti település  sokat profitál ebből az eseményből, hiszen a később is jól hasznosítható beruházásokat jelentős összeggel támogatja az állam.

Az európai olimpiai fesztivál érdekében új sportcentrum épül atlétikai- és teniszpályákkal, dzsúdótermekkel. Az új uszodában már európai szintű versenyeket is tartottak. A női kézilabdacsapat otthonának tekintett, ugyancsak új  Audi Aréna is szolgálja majd az ifjúsági sporteseményt.

A versenyzők, s a kísérők elhelyezésére a lebontott olajgyár megtisztított területére külső beruházásban lakóházakat építenek. Borkai Zsolt polgármester szerint ezek a lakások iránti túlkeresletet is csökkenti a városban.

A később majd a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak otthont adó új  kollégium  alapterülete húszezer négyzetméter lesz. E beruházás kilenc milliárd forintos összegéből 6 milliárdot az állam fizet. A meglévő, hét emeletes diákszállót is teljesen felújítják.

 A szálláshelyeket egyébként a fesztiváltól függetlenül is mindenképpen bővíteni, gyarapítani kellett volna, hiszen a Széchenyi egyetemhez új karok csatlakoznak, s egyre nagyobb az igény a kollégiumi elhelyezés iránt.

A tízemeletes új diákszálló kapcsolódik a Széchenyi egyetem épületegyütteséhez.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.