Kilencezer lesz jövőre a BKV havibérlet

Átlagosan 7,9 százalékkal drágulnak jövőre a BKV tarifái - döntött kedden a Főpolgármesteri Kabinet. Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója lapunkkal tudatta: az egységes Budapest-bérlettel a BKV, a MÁV és a Volán járatain is lehet utazni. A tanuló-, nyugdíjas- és kismamabérlet 3550 forintba fog kerülni.

A negyedéves bérlet száz napig lesz érvényes, és 27 ezer forintért lehet megvásárolni. A napijegy 1500 forint lesz, amelyet napi öt utazás felett érdemes majd megvenni. A kerékpárosok jövőre ötszáz forintért bérlettel szállíthatják bringájukat a kerékpárszállításra kijelölt vonalakon.

A csatornadíj 9,9 százalékkal drágulhat, ami háztartásonként 237 foprint többletkiadást jelent havonta. A következő években is hasonló mértékű díjemelés várható, amíg Budapest teljes csatornahálózatát ki nem építik.

A szemétdíj 14,1 százalékkal emelkedik, vagyis egy átlagos, 110 literes kuka egyszeri ürítése havonta áltagosan háromszáz forintba kerül majd. A szippantott szennyvíz díja - ez nagyjából 10 ezer budapesti ingatlant érint - 7 százalékkal drágul, ugyancsak ennyivel fog többe kerülni a kéményseprés díja.

A temetkezési szolgáltatások díjtételei 2,4-4 százalékkal lesznek magasabbak az ideinél.

A díjemelésekről a végső szót december elején, rendkívüli ülésén mondja ki a Fővárosi Közgyűlés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.