Kilakoltatási moratóriummal kezd a parlament

Nincs új a nap alatt: egyéni indítványként nyújtják be a kormányszerkezet átalakítását.

A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat lesz az első előterjesztés, amelyet az új parlament elfogad - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatóján. Közölte, hogy a Fidesz kezdeményezésére az indítványt - házszabálytól való eltéréssel - már hétfőn elfogadhatják. A kilakoltatási moratórium egészen addig tart majd, amíg a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály megszületik - jelezte.

Rogán tájékoztatása szerint a jövő héten megkezdődik a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslat tárgyalása az Országgyűlésben, az előterjesztés egyéni képviselői indítványként kerül majd a Ház elé.

A frakcióvezető ismertetése szerint a parlament elé kerül, és szintén a jövő héten megkezdődik a megvitatása az országgyűlési törvény módosításának, amelynek célja, hogy a képviselők csak parlamenti képviselői tiszteletdíjat vehessenek fel a jövőben. Emellett az Országgyűlés nemzetközi egyezményekkel foglalkozik majd a következő héten - közölte Rogán Antal.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.