Felháborodott a „lediktátorozáson” a Polgári Konzervatív Párt

A Polgári Konzervatív Párt tiltakozik az Európai Bizottság elnökének a magyar kormányfőt ért nyilvános megjegyzése miatt.

A Polgári Konzervatív Párt üdvözölné, ha az Európai Bizottság és Magyarország kormánya termékeny együttműködést tudna kialakítani a magyar jogállamiság, az alapjogok megerősítése és a polgári demokrácia magyarországi intézményrendszerének újraalapítása terén – ahelyett, hogy a vezetőik a nyilvánosság előtt évődnek, vagy éppen ízetlenkednek egymással.

Azzal, hogy Juncker bizottsági elnök lediktátorozza a magyar kormányfőt, az európai intézményrendszernek a szabadság intézményes védelmére való képtelenségét bizonyítja. Amit az intézményrendszer nem tud biztosítani Magyarországon, azt Juncker elnök sem fogja tudni biztosítani nyegle megjegyzésekkel, miközben megsérti a magyarok tetemes részét, olyanokat is, akik nem azonosulnak Orbán politikájával.

A közjót szem elől tévesztő politikusok összecsapásából mindig a demokrácia és a polgárok kerülnek ki vesztesen. Ezt a veszélyt véljük felfedezni a tegnapi rigai jelenetben is, amely mindent összevetve nem erősítette az EU intézményrendszerébe és vezetőibe vetett hitünket – áll közleményükben. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.