Kikapcsolási moratóriumot kért a Klik

Féléves kikapcsolási moratóriumot kért a Klik az energiaszolgáltatóktól, arra az esetre, ha nem tudja kifizetni a számlát.

Az atv.hu birtokába jutott egy dokumentum, amely szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azzal a kéréssel fordult a magyarországi nyolc gáz és hat villanyszolgáltatóhoz, hogy április közepéig ne kapcsolják ki a szolgáltatásokat az oktatási intézményekben.

A kérést elfogadta a TIGÁZ, a Nordest Energy, a Hungaro Energy Földgáz, a GDF SUEZ és a Fővárosi Gázművek, az áramszolgáltatók közül pedig a Démász és az MVM Partner Zrt. Erről a Klik igazgatósága levélben tájékoztatta a tankerületi igazgatóságokat még tavaly novemberben.

Az atv.hu kérdéséire a Klik azt válaszolta: valamennyi általa fenntartott intézményre kérte a fizetési moratóriumot. Nem azt mondta az energiaszolgáltatóknak, hogy nem akar fizetni, hanem azt, hogy a pénzügyi lehetőségeihez mérten fogja fizetni a szolgáltatás ellenértékét. A fenntartó a zökkenőmentes működést akarta így biztosítani az intézményeiben tanuló gyermekek érdekében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.