Kik cigarettáztak a kiskunlacházai gyilkosság helyszínén?

A tetthelyen ismeretlenek által hagyott cigarettacsikkek miatt még nem sikerült a rendőrségnek lezárnia a nyomozást a Kiskunlacházán tavaly decemberben meggyilkolt Horák Nóra ügyében. Feltételezett gyilkosa időközben módosította az elfogásakor tett beismerő vallomását.

Lényegében már befejezte a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Kiskunlacházán tavaly decemberben meggyilkolt Horák Nóra (14) ügyében, a nyomozás lezárása - és így a vádemelés is - azonban még várat magára. A Népszabadság információi szerint két, a gyilkosság helyszínének közelében talált cigarettacsikk okoz fejtörést a nyomozóknak. Az azon rögzített DNS ugyanis nem a gyilkosság gyanúsítottjától, P. József (25) helyi lakostól származik, és nem is az áldozattól. Bárki dobta is el - lehettek akár a kislányt kereső rendőrök, polgárőrök és civilek is -, az illető ott járt a tetthelyen, s a rendőrök azt szeretnék tudni, ki volt és mikor járt a gyilkosság helyszínén.

Horák Nóra 2008. november 23-ra virradó éjszaka lett - minden jel szerint szexuális indíttatású - gyilkosság áldozata. Holttestét Kiskunlacházán, a művelődési ház közelében, egy parkban találták meg. Sem a gyilkost, sem más gyanús alakot nem látott senki a bűntény feltételezett időpontjában.

Horák Nóra november 22-én a helyi diszkóban szórakozott barátaival. Egyedül indult egyik rokonához, szüleivel azt beszélte meg, hogy nála tölti az éjszakát. Nem érkezett oda, és haza sem ment. Szülei, a helyi polgárőrökkel és a rendőrség segítségével végigjárták a település minden utcáját, mígnem a művelődési háztól pár száz méterre rátaláltak a kislány holttestére. Ezt követően mondta Répás József, Kiskunlacháza polgármestere, hogy „elég volt a roma erőszakból", mintegy azt sejtetve, hogy Nóra gyilkosai romák lehettek. Nem azok voltak.

A tetthelytől 250 méterre lakó P. József 2008 november 22-én este az egyik szomszédos település diszkójában szórakozott barátaival. Késő éjszaka autóval érkeztek vissza Kiskunlacházára. P. a művelődési ház közelében búcsúzott el társaitól, majd gyalog indult haza. Útközben találkozott Horák Nórával, akivel feltehetőleg ismerték egymást.

P. - ahogy a rendőrség illetékesei fogalmaztak - akkor éjjel mindenképpen szeretkezni akart; mindegy volt számára, hogy kivel. A balszerencse Horák Nórát vezette az útjába. Hogy azután pontosan mi történt, csak sejteni lehet. P. fanszőrét és ondóját megtalálták a kislány testén. A DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolta, hogy a rögzített minták tőle származnak.

Elfogása után P. lényegében beismerte tettét. Lakásának átkutatása közben egy porszívó porzsákjából előkerültek Horák Nóra eltűnt dolgai, igazolványa, mobiltelefonja, és a tárcája.

Információink szerint azonban P. időközben többször is módosította vallomását. Már csak annyit ismer el, hogy akkor éjjel találkozott a lánnyal - bár szerinte, ami utána történt, abba a lány beleegyezett. Tagadja viszont, hogy ő fojtotta volna meg, nehogy valaki felfigyeljen a sikolyára, ahogy azt az elfogását követően tett beismerő vallomásában elmondta. Szerinte járt ott még valaki, aki megölte a lányt.

P. védekezéséhez jól jött a két cigarettacsikk, amelyeket a tetthelyen találtak a helyszínelők. Mindkettőn azonosításra alkalmas minőségű DNS-t rögzítettek, azt azonban egyelőre senki nem tudja, hogy kinek a DNS-ét. Bár a rendőrség biztos abban, hogy P. János személyében Horák Nóra gyilkosát fogták el, a nyomozás megnyugtató lezárása érdekében megkeresik azt vagy azokat, aki, illetve akik a két „ismeretlen eredetű" cigarettát a tetthelyen eldobták. Elejét kívánják venni, hogy a gyanúsított és védője azzal védekezhessen, hogy az igazi gyilkos az, aki az ő távozása után cigarettázott a kislánnyal.

Horák Nóra sírja
Horák Nóra sírja - most már biztosra vehető, hogy gyilkosa bűnhődni fog tettéért
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.