Kifacsarják a narancsot a szocialisták

Az MSZP alternatív gazdaságpolitikai koncepciója tartalmaz majd egy alternatív költségvetési javaslatot is – jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője.

Török Zsolt közölte, hogy egy igazságosabb, többkulcsos adórendszer mellett javasolni fogják a jövedelmek járulékának csökkentését is a foglalkoztatás növelése érdekében. Az alternatív gazdaságpolitikai koncepciót szeptember végén nyújtják be az Országgyűlésnek.

A Societas gyöngyösi szervezete által a Fidesz gyöngyösi szervezetének irodája előtt rendezett "narancsfacsaráson" a politikus azt mondta, a gazdasági koncepció tartalmaz majd egy alternatív, a presztízsberuházások, a stadionépítés vagy a Kossuth tér átépítése helyett a munkahelyteremtésre és a vállalkozásfejlesztésre koncentráló költségvetést is.

Elmondta: minderre azért van szükség, mert félelem és elszegényedés, növekvő árak és csökkenő életszínvonal jellemzi az országot. Egyre kevesebb a munkahely, és az emberek rosszabbul élnek, mint két éve – mondta a politikus.

Sós Tamás, a párt Heves megyei elnöke úgy vélekedett, miközben azt hirdetik, hogy növelik a szakképzésre fordítható forrásokat, a felére csökkentették a szakképzési hozzájárulást.

Gál Benedek, a "narancsfacsarást" szervező Societas gyöngyösi vezetője azzal indokolta az akciót, hogy a narancs, vagyis a Fidesz már kifacsarta az országot, most az embereken a sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.