Kidobta gyűléséről a sajtót az MSZP

Kiküldték az újságírókat az MSZP egyik lakossági fórumáról, amelyen egyébként épp a szocialista párt rossz kommunikációjáról beszéltek.

"Gyurcsány a legnagyobb kampányharcos, de az kiderült, hogy nem tud kormányozni" − mondta Kéri László politológus, aki addig hisztizett és hergelte az MSZP XVIII. kerületi, többségében idős szimpatizánsait egy sajtónyilvános beszélgetésen a HírTV munkatársai ellen, hogy a kerület szocialista képviselője minden újságírót elküldött - olvasható az Index.hu hírportál részletes tudósításában. 

A portál cikkében többek között arról ír, hogy a fórumon Dési János újságíró, Lendvai Ildikó és Simon Gábor szocialista politikusok mellett Kéri László politilógus is részt vett; utóbbi egy hasonló fórumon tett - majd a HírTV által szélesebb körben is publikált - kijelentései miatt kényszerült magyarázkodásra. 

"Miután a HírTV letette mikrofonját az asztalra, ezeket a témákat szakította félbe 5-10 percenként Kéri László egy-egy olyan mondattal, mint: »innentől nem azt az előadást tartom, mint amire készültem. Nincs kedvem ahhoz a két mondathoz, amivel lejárathatnak«. És ez látványosan behergelte az idős közönséget is. Mert Kéri mindig akkor csapott le a gyerekes hisztijével, amikor az emberek már el is felejtették volna, hogy ott a HírTV. De így fél óra múlva már a közönség kiabálta, hogy kapcsolják ki a mikrofonjukat, küldjék el őket, hát micsoda pofátlanság ez kérem" - olvasható az Index.hu tudósításában. 

A hírportál cikke közli azt is, hogy idővel Simon Gábor szocialista elnökhelyettes is kifakadt a HírTV-re, és kritizálni kezdte a kormánypárti tévécsatornát, majd háromnegyed órával a beszélgetés kezdete után az közölte: a továbbiakban nem sajtónyilvános az esemény. 

"A beszélgetésnek azon a részén, amin még ott lehettem, többek között arról volt szó, hogy a Fidesszel ellentétben az MSZP-nek és a baloldalnak nincs üzenete ami homogén és átlátható. Ami olyan sok dolgot lefedne, mint a rezsicsökkentés. 'Az okos dolgok nem állnak össze egy versenyképes üzenetté. Ha nincs üzenet, akkor azt fogadják el ami van' (a Fideszét) − mondta Kéri, amihez csatlakozott Lendvai Ildikó is: 'A Fidesznek van egy nagyon leegyszerűsített, de érzelmileg átélhető sztorija a világról. Ez bár lapos és káros, de lehet egy mondattal közvetíteni. »Nem leszünk mi gyarmat« például." - olvasható az Index tudósítójának cikkében. 

A portál beszámolójában az is szerepel, hogy Kéri László szerint a Demokratikus Koalíció szavazóbázisára is szükség lenne, de Gyurcsány nagy kockázat, „nem lehet megítélni, hoz vagy visz”. Ráadásul szerinte Gyurcsány a baloldalon létrejött szövetség felbontásán ügyködik azzal, hogy állandóan, erőszakkal akar belekerülni. Kéri szerint sokaknak vonzó Gyurcsány stílusa, ez a "mutassatok valakit, akit nem vágok pofán" − stílus, főleg, hogy se Mesterházy, de pláne Bajnai nem olyan jó kampánystratéga, mint Gyurcsány. „Sokan szeretnének egy bátor vezetőt látni, és még akkor is rászavaznának, ha látják, hogy nem kormányképes" - mondta a politológus az Index cikke szerint. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.