Kiderült, mi Csipak bűne

Kiderült, mire hivatkozik szerződése felmondásában az V. kerületi önkormányzat abban a perben, amelyet a Csipak Péter üzletember érdekeltségében álló Immobilia Zrt. indított az helyhatóság ellen.

A per tárgya – írja a vs.hu – a belvárosi Deák Ferenc utca közterületeinek használati joga, amelyet az önkormányzat 2008-ban engedett át 50 évre a cégnek, de idén március 11-én azonnali hatállyal felmondta az erre vonatkozó szerződést.

Bár Csipak korábban jó viszonyt ápolt Rogán Antal belvárosi polgármesterrel, a miniszterelnök jelenlegi kabinetfőnökével, a jelek szerint megromlott a kapcsolat.

Az önkormányzat szerint az Immobilia „kiüresítette” a megállapodást, nem exkluzív rendezvényeket tartanak, hanem csak egyszerű vásárokat, illetve vendéglátós teraszok céljára adják bérbe a területet. 

A felperes Immobilia szerint ez nem igaz, s például sokat költöttek a közterület rendbetételére és karbantartására, mindig időben fizették a használati díjat, az önkormányzat pedig korábban egyáltalán nem kifogásolta az ott zajló rendezvényeket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.