Kicenzúrázták a fideszes nyíregyházi képviselőt

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb hírportálja a szon.hu sajátos öncenzúrát hajtott végre egy fideszes képviselőt is érintő ügyben. Az első híradást, amelyben még szerepeltek nevek, később megcsonkítva, átírva adták újra közzé. Szinte minden lényeges információ hiányzik.

Az Összefogás Megyénkért baloldali tömörülés pénteken sajtótájékoztatót tartott. Ennek témája Halkóné dr. Rudolf Éva fideszes képviselő volt, aki cége és férje révén közvetve érintett lehet magánokirathamisításokban és csalásokban - állította a portál. Mivel a Gépnarancs által feltárt tények alapján történt a sajtótájékoztató, a szerkesztőség nyomon követte az ezzel kapcsolatos megjelenéseket.

- Kellemes meglepetés volt látni a sajtótájékoztatóról készült cikket a szon.hu megyei portálon Szakmailag remek anyag volt, kizárólag tényekre alapozott írás, többek közt megnevezve a portálunkat is. A valós a tényeket és adatokat, neveket tartalmazó hír azonban csak kevesebb, mint négy órán keresztül volt olvasható, az anyagot ugyanis valaki később, vélhetően felsőbb utasításra átírta. A szövegből eltüntették a képviselő asszony nevét, s pusztán feltételezettnek állították be a bűncselekményt, az ő szerepét módszeresen elbagatellizálva. Még azt is kicenzúrázták a cikkből, hogy "férj", helyette a lazább érintettséget sugalmazó "hozzátartozó" szót használták – olvasható a portálon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.