Kiborult az óbudai önkormányzat a lezárások miatt

Több ezer ember közlekedését, városba jutását lehetetleníti el a NIF azzal, hogy lezárja a Bécsi úti vasúti átjárót.
Ritkán borul ki önkormányzat egy állami szervezet döntésén, most mégis ez történt. A NIF Zrt. ugyanis még azelőtt lezárja a Bécsi úti vasúti átjárót, mint hogy elkészülne az Aranyvölgy utca. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elfogadhatatlannak tartja a döntést. Az előzetes egyeztetések és tervek szerint az új 10-es út, az Aranyvölgy utca, valamint a Pomázi úti felüljáró egy időben készült volna el, az önkormányzat ezen feltételek mellett járult hozzá 2011-ben a vasútfejlesztés megkezdéséhez.

A jóváhagyott tervek szerint az ürömhegyi lakosok a Bécsi út – Aranyvölgy utca – Pomázi út – Bécsi út útvonalon tudnak a városközpont irányába közlekedni. A vasúti átkelő idő előtti lezárásával a Bécsi út ürömi körforgalom és az Aranyvölgy utca közötti szakasza járható marad ugyan, de az Aranyvölgy utcában folyó útépítési munkálatok miatt zsákutcává válik. Emiatt az Ürömhegyről a Bécsi út felé közlekedőknek először visszafelé kell venniük az irányt az ürömi körforgalomhoz, mert csak ezen keresztülhaladva, a szerdán átadásra kerülő új 10-es úton juthatnak el a városba.

A NIF közleménye szerint „a beruházás keretében a 10-es út elkerülő szakasza mellett kiszélesítik a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát kétszer egy forgalmi sávosra”, de ennek átadására az önkormányzat szerint most semmi sem utal.

Így viszont a BKK járatai sem tudják kiszolgálni az ott élő több ezer embert. A tervezett módosítások miatt az ürömhegyi rész két korábbi buszmegállója megközelíthetetlenné vált, a jelenleg társadalmi véleményeztetés alatt álló terveik pedig nem nyújtanak megfelelő alternatívát azoknak, akik a város felé utaznának.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata levélben fordul a NIF Zrt. és a BKK vezetőségéhez a probléma mielőbbi megoldása érdekében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.