Kiárusítják a Hagymatikumot?

Részvénytársasággá alakul a makói Gyógyfürdő Kft. A helyi ellenzék szerint így akarnak külső tulajdonost bevinni a jelenleg tisztán önkormányzati cégbe.

Parázs vita volt a makói önkormányzat rendkívüli ülésén a Hagymatikumot működtető Gyógyfürdő Kft. részvénytársasággá alakításáról – írja a Makóhíradó portál. A helyi ellenzék szerint az sem véletlen, hogy szeptember 4-én rendkívüli ülésen tárgyalták ezt az ügyet, miközben az ellenzéknek szélesebb jogot jelentő rendes közgyűlés elmaradt augusztus 26-án.

Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, nem bocsátanak el dolgozókat, és a munkaszerződések is maradnak úgy, ahogyan korábban aláírták őket. A társasági forma megváltoztatásának az az előnye, hogy így részvényeket bocsátanak ki, és pénzt vonhat be a társaság.

A Fidesz-többségű testület egyik ellenzéki képviselője, a Polgári Szövetség Makóért Egyesület színeiben megválasztott Marosvári Attila attól tart: részvénytársaságként külső tulajdonosokat is be lehet engedni a cégbe, amely a jelenleg vezetőség irányításával az önkormányzat kizárólagos tulajdonaként is jól végzi munkáját.

A Makóhíradó egyik korábbi cikke emlékeztet arra: Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője kormánytámogatást ígért a hagymatikum „családbarát fürdővé” való továbbfejlesztésére, de kizárólag akkor, ha az Makovecz Imre eredeti tervei alapján épül fel. A Hagymatikum, igaz, csökkenő mértékben, de a megnyitása óta veszteséges, saját forrásból nem lehet a fejlesztéseket végrehajtani. Nem tudni, a háttérben az államot, vagy magántulajdonosokat szándékoznak bevonni a cégbe.

Köztudott, hogy Makovecz tervei gyakran az esztétikai megjelenést a funkcionális megfelelőség elé helyezték. 2002-ben, amikor Lázár Jánost Hódmezővásárhely polgármesterévé választották, ő maga mondta vissza azt a megállapodást, amelyet elődje, Rapcsák András kötött az építésszel a városi uszoda tervezésére. Lázár drágállotta a tornyos építményt, és – sokkal olcsóbban – egy finn  típustervet valósítottak meg helyette.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.