Kiakadtak a természetvédők Kósa Lajoson

Nem a kekeckedő "honpolgárok", hanem a szakszerűtlen tervezés és a szabálytalan engedélyek kiadása okozzák egy debreceni önkormányzati kerékpárút befejezésének csúszását - állítja egy helyi civil szervezet. A természetvédők bocsánatkérést várnak Kósa Lajos polgármestertől.

Kósa Lajos polgármester ne vezesse félre Debrecen lakosságát, ne tegyen sértő megjegyzéseket törvénytisztelő emberekre, hanem adjon valós tényeken alapuló, korrekt tájékoztatást arról a kerékpárút-beruházásról, amelynek visszásságai miatt elképzelhető, hogy a városnak vissza kell fizetnie a projektre kapott uniós támogatást – írja a debreceni Vagy.hu hírportál a helyi TerepSzemle Stúdió közleményére hivatkozva.

Az ügy előzménye: a debreceni önkormányzat EU-támogatással építtetett kerékpárutat a Böszörményi úton, s ehhez a kivitelező D-Profil Kft. kérelme alapján a város a 2012. június 14-én kelt határozatával engedélyezte a Böszörményi úton található védett nyugati ostorfasor gallyazását. A kérelem indokainak megalapozatlansága, okafogyottá válása, illetve a természeti értékek védelme érdekében a debreceni természetvédő civil szervezet, a TerepSzemle Stúdió az engedélyt megtámadta a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnál, amely a civileknek adott igazat: a másodfokú hatóság az önkormányzat engedélyét megsemmisítette, és új eljárás lefolytatására kötelezte azt.

Ennek ellenére Kósa Lajos a napokban egy nyilvános rendezvényen a TerepSzemle Stúdió álláspontja szerint "sértő, pontatlan és hamis" állításokat fogalmazott meg bizonyos kekeckedő "honpolgárokkal" szemben, akik akadályozzák a beruházást. Mint a Vagy.hu írja, a civil szervezet bocsánatkérésre szólítja föl a polgármestert, hiszen kiderült: a munkát nem a civil szervezet akadályozza, hanem a kerékpárút – véleményük szerint – szakszerűtlen tervezése és a szabálytalan engedélyek kiadása. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.