Ki sumákolt az igrici földeken?

Parlamenti képviselőhöz - amiként egy igrici gazdálkodó telephelyén járt - méltatlan viselkedése miatt mandátumáról való lemondásra szólítja fel Gőgös Zoltán MSZP-s politikust a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz). Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, "a fideszes földmutyik" feltárásáról esze ágában sincs lemondani.

A Magyar Nemzet a hétvégi számában közölt cikket arról, hogy a szocialista politikus egy igrici mezőgazdasági üzemhez tartozó földterületre ment be csütörtökön azért, hogy ott fotókat készítsen. Amint észrevette a területen gazdálkodó közeledtét, autóba ült és elhajtott.

Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára az MSZP-s képviselő eljárása miatt nemtetszését fejezte ki az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Magosz elnöksége szerint Gőgös Zoltán viselkedése parlamenti képviselőhöz méltatlan, a szervezetet felháborítja "az 50-es évek rákosista módszereit" idéző eljárás, ezért felszólította Gőgös Zoltánt, haladéktalanul mondjon le országgyűlési mandátumáról.

A Magosz ugyanakkor elismerte, Gőgös Zoltánnak országgyűlési képviselőként természetesen lehetősége van ellenőrizni azt, hogy az állami földterületek bérleti jogát elnyerők betartják-e vállalásaikat. De - tették hozzá - magánterületre behatolni előzetes bejelentkezés nélkül még országgyűlési képviselőnek sincs joga.

Gőgös Zoltán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, képviselőként folyamatosan ellenőrzi és feltárja "a fideszes földmutyik sumákságait", ezt tette Fejér, Veszprém, Baranya és Borsod megyében is.

"Ennek keretében valóban lefényképeztem egy repcetábla közepén rozoga lábakon álló féltetőt, amely a rajta lévő felirat szerint az elhíresült műkörmös vállalkozó állattartó telepén működik" - olvasható többek között az ellenzéki politikus közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.