Ki profitál az Erzsébet-táborokból?

Se kis profit, se nagy profit nem létezik - állítja a Fidesz; az LMP szerint viszont százmilliókat kaszálnak a táborokból.

Az Erzsébet-program nonprofit alapon működik, tehát "se kis profit, se nagy profit nem létezik", az Erzsébet-táborokból pedig egyedül a szociálisan rászoruló gyermekek profitálnak - közölte a Fidesz-frakció kedden az MTI-vel.

A Fidesz-frakció közleményében arra reagált, hogy az LMP szerint nyolcszázmillió forint extraprofitja származik az Erzsébet-táborokból az azok lebonyolításában részt vállaló cégnek. Az ellenzéki párt keddi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett bejelentette, közérdekű adatkéréssel fordulnak az Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Közhasznú Kft.-hez, amelyben azt tudakolják, hogy mire fordítják az Erzsébet-táborokból befolyó "extraprofitot".

A Fidesz-frakció hangsúlyozza, hogy az Erzsébet-program Európa egyik példaértékű szociális programja. A kormány által létrehozott szociális üdültetési program keretében eddig több mint 260 ezer ember, köztük több mint 100 ezer gyermek üdült. Ennek fedezetét az Erzsébet-utalványok forgalmazása teremti meg, a bevétel kizárólag szociális célra fordítható.

Extraprofit a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején származott a magyar étkezési utalványok forgalmazásából, amelyet nem szociális célokra fordítottak, hanem az ország akkori vezetésének jóváhagyásával a külföldi multik tettek zsebre - ismerteti közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.