Ki költözhet az ócsai lakóparkba?

Az MSZP rossznak és drágának tartja az ócsai lakópark-beruházást.

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: bizonytalan, hogy ki fogja kijelölni azt a nyolcvan családot, amely az ócsai lakóparkba költözhet. A korábbi kormányzati ígéretek nem teljesülnek, bölcsőde, óvoda, iskola, templom és művelődési ház sem épül a szociális lakóparkban. Ócsán pedig nincs munkahely, elegendő óvodai férőhely és iskolai kapacitás – hangoztatta.

Szólt arról is, hogy 80 helyett csak 50 négyzetméteres házak épülnek a "szociális gettóban", ahová a gázt sem vezetik be. Korózs Lajos szerint kétséges a házak minősége is, mivel azokat közmunkások építik. Ráadásul – folytatta – abból a hatmilliárd forintból, amit a beruházásra szántak, ezerkétszáz összkomfortos lakótelepi lakást vásárolhatna az állam a rászorulóknak.

A szocialista politikus azt sürgette, hogy a kormányzat fejezze be a "gettósítást", indítson szociálisbérlakás-programot, és erre fordítsa a kommunikációs kiadásokra, új autók, bútorok és telefonok beszerzésére szánt pénzt. 

Az ócsai szociális családiház-építési program első üteme 80 ház kivitelezési munkálataival október közepén kezdődött meg. A házak átadása márciusra várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.