Ki és milyen politikai erők játékszerévé vált?

A Professzorok Batthyány Körének pécsi csoportja kétségbe vonja, hogy a senki által meg nem választott HaHa képviselhetné az egyetemi hallhatók érdekeit. Az Oktatói Hálózat pécsi tagozata úgy véli, a Professzorok Batthyány Körének tagjait sem választotta meg senki.

A Professzorok Batthyány Körének pécsi csoportja aggodalommal figyeli a Pécsi Tudományegyetem bölcsészettudományi és természettudományi karán a Hallgatói Hálózat (HaHa) által február 11-12-re tervezett „Szabadegyetem” rendezvényt – derül ki a szervezet február 7-i közleményéből, amit Facebook-oldalán vasárnap Kukorelly Endre tett közzé.

„A HaHa egy senki által meg nem választott, a hallgatók képviseletére fel nem jogosított csoportosulás, amelyről rövid idő alatt kiderült, hogy külföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált” – vélik a professzorok, akik továbbra is a törvényes keretek között megválasztott Hallgatói Önkormányzatot tekintik az egyetemi hallgatóság képviseletére jogosult szervezetnek.

Sajnálatosnak tartják ugyanakkor „egyes kari vezetők magatartását, akik teret engedve, sőt támogatva a Hallgatói Hálózat törekvéseit, beengedik a politikát az egyetem falai közé”.

Ennek ellenére bíznak „a hallgatók józanságában, az oktatási kormányzattal folytatott tárgyalásaik sikerében”. Remélik, hogy azok az oktatók, akik a Hallgatói Hálózat mozgalmához csatlakoztak, „felismerik a helyzet fonákságát, és céljaikat nem a diákság hátára felkapaszkodva, egy illegitim szervezet útján próbálják meg elérni”.

Két nappal később az Oktatói Hálózat pécsi tagozata válaszolt, és jelezte: „aggodalommal figyeli a PTE bölcsészettudományi és természettudományi karán a Professzorok Batthyány Köre pécsi csoportjának működését”. Álláspontjuk szerint az „egy senki által meg nem választott, az oktatók képviseletére fel nem jogosított csoportosulás, amelyről rövid idő alatt kiderült, hogy belföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált”.

Sajnálatosnak tartják „egyes kari vezetők magatartását, akik teret engedve, sőt támogatva a Professzorok Batthyány Körének törekvéseit, beengedik a pártpolitikát az egyetem falai közé”.

A hálózat tagjai remélik, „hogy azok az oktató kollégák, akik a Professzorok Batthyány Körének pécsi csoportjához csatlakoztak, felismerik a helyzet fonákságát, és céljaikat nem az oktatók hátára felkapaszkodva, egy illegitim szervezet útján próbálják meg elérni”. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.