Ki kell adni a NAV-vizsgálat eredményét

Nem titkolhatja a NAV annak a belső vizsgálatnak az eredményét, amely állítólag egyetlen hétvége alatt mindent rendben talált a Horváth András által felfedett, ezermilliárdos áfacsalások ügyeinek kezelésével kapcsolatban - írta a HVG.

A Fővárosi Törvényszék kötelezte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, (NAV), hogy adja ki annak a novemberi belső vizsgálatnak az eredményét, amely állítólag két nap alatt készült el a szervezett módon elkövetett áfacsalásokról. A döntésről Schiffer András, az LMP társelnöke nyomán számolt be a HVG Online.

Horváth András, a NAV korábbi munkatársa novemberben, egy pénteki napon állt a nyilvánosság elé azzal, hogy bizonyos cégek hálózata évi ezermilliárdos nagyságrendben csalja el az áfát, amihez az állami szervek is asszisztálnak. A következő hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a parlamentben azt mondta: a vizsgálatot már lefolytatták, és mindent rendben találtak.

Schiffer és Ángyán József, a Fidesz-frakcióból a földügyek miatt kilépett korábbi államtitkár szerette volna megismerni az egyetlen hétvége alatt elvégzett vizsgálat eredményét, de azt a NAV nem adta ki. A képviselők bírósághoz fordultak, amely kimondta, hogy a kiadás megtagadása önmagában jogsértés. Schiffer szerint a vizsgálati jelentés megismerése csak az első lépés ahhoz, hogy meggyőződjenek arról: "falazott-e a hatalom az elmúlt években, évtizedekben adócsaló hálózatoknak?"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.