Kezdődik a kispesti paneltámogatások kifizetése

A Wekerle-telep sarkán álló négyemeletes épületek támogatási szerződésének aláírásával 8,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap a négy társasház a kispesti panelprogram keretében az önkormányzattól. Eddig mintegy 180 millió forint vissza nem térítendő támogatással, valamint a 74 milliós pályázati önrésszel járult hozzá az önkormányzat 3300 panellakás megújulásához.

Megkezdődhet a panelpályázatok támogatási összegének kifizetése Kispesten, miután négy társasház összesen 85 lakásának szerződését írta alá a minap Gajda Péter polgármester és a lakásszövetkezet vezetője. Ezzel az érintettek ténylegesen hozzájuthatnak a 2008-as, államilag már elszámolt panelpályázatok kerületi támogatási részéhez. A Wekerle-telep sarkán álló négyemeletes épületek a kispesti panelprogram keretében 8,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak kéményfelújításra és nyílászárók cseréjére az önkormányzattól.

A Pannónia út–Dobó Katica utca–Bercsényi utca találkozásánál álló négy társasház támogatási szerződését a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, Burány Sándor országgyűlési képviselő jelenlétében írták alá. A 2008-as, államilag már elszámolt panelpályázatok kerületi kiegészítésének a kifizetése tavasszal tovább folytatódik: a mostaniakon kívül még hat társasház 482 lakása kap összesen 48,2 millió forintot a kerülettől az elvégzett felújítási munkák után.

A kispesti panelprogram 2005-ös indulásakor nyolc pályázó (842 lakás, 171 millió forintos felújítási összköltséggel) 53 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzattól, majd 2006-ban két pályázatra (204 lakás, 89 milliós felújítási költséggel) harmincmilliót, 2008-ban pedig tíz társasházéra (567 lakás, 765 milliós összköltséggel) 56,7 millió forintot fizetett ki a kerület. tavaly ugyancsak tíz társasház adott be pályázatot (1678 lakás, 2,6 milliárd forintos összköltséggel), nekik  40 millió forintot biztosított a kerület. Ezen kívül azokban a társasházakban, ahol önkormányzati tulajdonú lakások vannak, a 74 millió forintos pályázati önrészt is vállalta.

Eddig mintegy 180 millió forint vissza nem térítendő támogatással, valamint a 74 milliós pályázati önrésszel járult hozzá az önkormányzat 3300 panellakás megújulásához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.