Kezdődik a 7ed7 TérFesztivál

Lépcsős verseléssel indul, városligeti dombfocival ér véget a második 7ed7 TérFesztivál, a Studio Metropolitana ezúttal is szokatlan és merész őszi programokkal várja az érdeklődőket Budapesti közterein.

Ezen a héten kezdődik a második, őszi 7ed7 TérFesztivál. Ezúttal is 7+1 különleges helyszínen szervez ötletes, városbarát programokat a Studio Metropolitana Városfejlesztő Műhely szeptember 18-a és október 9-e között. A programokkal a főváros egy-egy kieső szegletét vagy különleges és szokatlan közterét a megszokottól eltérő használatukkal kapcsolják vissza Budapest vérkeringésébe – tudatták lapunkkal a szervezők.

„A tavaszi, első rendezvényük sikere, valamint a résztvevők pozitív visszajelzései egyértelművé tették, hogy folytatnunk kell ezt a programsorozatot” – mondta a városfejlesztő cég Köz-Tér programjának vezetője. Demeter Anna hozzátette, a fesztivál hozzásegíti a város térhasználóit, térfogyasztóit a közösségi helyek sokkal szélesebb körű használatához.

A 7ed7 TérFesztivál őszi programsorozatának első állomása a Nemzeti Múzeum lépcsője lesz, ahol szeptember 18-án, szombat 17 órától Galkó Balázs mesél gyerekeknek és fiatalos lelkületű felnőtteknek, majd amatőr „slam” poéták és profi költők szavalják saját szerzeményeiket. Szeptember 24-én az urbanisták újraélesztik a Várkert Bazárt: fényfestéssel és playback színházzal tarkított program közepette idézik fel, milyen volt a hőskorban és milyen lehetne most.

Az őszi 7ed7 TérFesztivál záróeseménye a városligeti dombfocizás lesz. A Királydomb oldalán kialakított pályán a Grund 1986 FC apró focistái rúgják majd a bőrt, végül az egykori fradista BL-hős, Zoran Kuntic vezette Hazai Hús Médiaválogatott ellen lehet focizni a fesztivál keretében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.